AFAD Ukrayna'da! İnsani yardım çalışmaları başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
AFAD Ukrayna'da! İnsani yardım çalışmaları başladı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgelinde 3. gün geride kalırken çok sayıda sivil hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Halk evlerini terk ederek sığınaklara yerleşirken, zor kış şartlarında savaşın gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veren Ukraynalı'lara Türkiye'den yardım eli uzandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) öncü ekibin Ukrayna’ya ulaştığını ve insani yardım çalışmalarının başladığını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşının 3 günlük bilançosunda tablo giderek ağrılaşıyor. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rus işgalinin üçüncü gününde üçü çocuk 198 Ukraynalı'nın öldürüldüğünü, 33’ü çocuk 1115 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sivil halk Polonya ve Roman'ya sınırına doğru göçe başlarken, şehirde kalanlar bombardıman, soğuk ve açlıkla mücade ediyor.

Sığınak ve metrolara sığınan Ukraynalı'lara Türkiye'den yardım eli uzandı.

AFAD BÖLGE'DE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

AFAD ttarafından gönderilen öncü ekip Ukrayna'ya ulaştı ve insani yardım çalışmalarına başladı.

Ukrayna halkının acil ihtiyaçları için hazırlanan 1.536 gıda kolisi, 240 aile çadırı, 200 yatak, 1.680 battaniye ve 18 genel maksat çadırı içeren insani yardım konvoyu ise yolda. 

AFAD Ukrayna'da! İnsani yardım çalışmaları başladı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...