Adımlar peş peşe geldi: İsrail'e uçuşlar askıya alınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Adımlar peş peşe geldi: İsrail'e uçuşlar askıya alınıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın İsrail'e başlattığı operasyon sonrası bölgede yükselen tansiyon nedeniyle Güney Kore, Hollanda, Hindistan, Norveç, Macaristan, Almanya, İngiltere ve ABD'ye ait hava yolu firmaları, İsrail'e uçuşları iptal ettiklerini açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı tarafından 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonu devam ediyor. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, İsrail ordusu da savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Dünya, gözünü bölgede yaşanan gelişmelere çevirirken adımlar da peş peşe geldi.

Birçok ülke, bölgede yaşanan çatışma nedeniyle İsrail'e uçuşları iptal ettiklerini açıkladı. Güney Kore'nin en büyük hava yolu şirketi Korean Air, bu hafta İsrail'in başkenti Tel Aviv'e yapılacak uçuşları 'İsrail-Filistin çatışmasından kaynaklanan güvenlik endişeleri' gerekçesiyle iptal etti.

İsrail'den Güney Kore'ye olan dönüş uçuşlarına devam eden firma, Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nın durumunu gözden geçirdikten sonra dönüş uçuşlarına devam edip etmeyeceğine karar vereceğini bildirdi.

HOLLANDA VE HİNDİSTAN UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Hollanda Kraliyet hava yolu şirketi KLM de İsrail'e yapılacak uçuşların, 12 Ekim'e kadar askıya alındığını kaydetti.

Hindistan hava yolu şirketi Air India, İsrail uçuşlarının 14 Ekim'e kadar askıya alındığını açıklarken, Norveç'e ait hava yolu firması Norwegian Air da uçuşların 15 Ekim'e kadar iptal edildiğini aktardı.

Macaristan merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi Wizz Air, yaptığı açıklamada, İsrail yönündeki uçuşları yeni bir emre kadar durdurduğunu belirtti.

İsrail uçuşlarını 14 Ekim'e kadar askıya alan Alman hava yolu firması Lufthansa, ilgili kararın 'İsrail'deki durumun yoğun bir şekilde analiz edilmesinin ardından' alındığını vurguladı.

İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways (BA), EasyJet ve Virgin Atlantic de İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmelerden sonra İsrail'e yapılan uçuşlarda düzenlemelere gitti.

Amerikan hava yolu şirketi Delta Airlines'dan bir yetkili, Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na yapılan tüm uçuşların 31 Ekim'e kadar askıya alındığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...