Adı başına iş açtı: Havalimanında yolcusunu beklerken gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adı başına iş açtı: Havalimanında yolcusunu beklerken gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'da bir havalimanında kağıda 'ben Zamir' yazarak yolcusunu beklemeye başlayan Azerbaycan vatandaşı gözaltına alındı. Rusçada 'ben Zamir'in 'ben barıştan yanayım' olarak algılandığı, kişinin bu yüzden gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Rusya'nin başkenti Moskova'da havalimanında bekleyen bir Azerbaycanlı adeta hayatının şokunu yaşadı. Rus polisler tarafından gözaltına alınan Azerbaycan vatandaşı, gerçeği daha sonra öğrendi.

YOLCUSUNU BEKLERKEN GÖZALTINA ALINDI

Rus gazeteci Yuri Shebelnikov'un aktardığı habere göre, havaalanında yolcusunu bekleyen 'Zamir' adlı Azerbaycan vatandaşı, kağıda "Ben Zamir" yazarak yolcusunu beklemeye başladı. Yolcusunu beklediği sırada Rus polisi tarafından apar topar gözaltına alınan Azerbaycan vatandaşı, neye uğradığını şaşırdı. Gerçek ise kısa süre sonra ortaya çıktı.

"BEN BARIŞTAN YANAYIM" OLARAK ALGILANDI

Azerbaycanlının, yolcunun kendisini kısa sürede görebilmesi için kağıda yazdığı "Ben Zamir" nedeniyle gözaltına alındığı, bu sözün Rusça'da "Ben barıştan yanayım" olarak algılandığı kaydedildi.

Azerbaycan vatandaşı, gerçeğin ortaya çıkmasının ardından serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...