Adevviye ve Nahda meydanlarında Ramazan coşkusu

/ Kaynak: AA
Adevviye ve Nahda meydanlarında Ramazan coşkusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında bayramı namazını eda eden darbe karşıtlarının meydanları doldurduğu gözlendi.

Mısır eski Vakıflar Bakanı Talat Afifi, başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kılınan bayram namazı öncesi vaazında, güvenlik güçlerinin göstericilere şiddet uygulamasının caiz olmadığını söyledi. Polis ve askerlerden göstericilere karşı merhametli olmalarını ve kardeşçe davranmalarını isteyen Afifi, "Polisler ve askerler bizim kardeşlerimizdir. Asker ülkemizi dış düşmanlardan koruyor. Polis ise ülkenin emniyetini sağlıyor. Bunlara karşı kötü muamele ve şiddet kabul edilemez" dedi. Nahda Meydanı'ndaki bayram namazı hutbesinde konuşan selefi eğilimli imam Şeyh Seyyid el -Arabi ise "İslam şiddet dini değil, barış dinidir. Bu dava uzun soluklu ve çetin bir davadır. Biz silah ve şiddete başvurmadan barışçıl gösterilere devam edeceğiz. Zafer mutlaka bizim olacaktır" ifadesini kullandı. Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında bayramı namazını eda eden darbe karşıtlarının meydanları doldurduğu gözlendi. Alanlarda başta İhvan ( Müslüman Kardeşler) ve ülkenin önde gelen bazı din adamları kalabalığa konuşmalar yaptı. Rabiatul Adeviyye'de kılınan bayram namazına, ordu tarafından görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin eşi Necla Mahmud da katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...