Adeviyye diken üstünde

Adeviyye diken üstünde

DÜNYA Haberleri

Darbeciler, 6 haftadır direnen Mursi yanlılarını dağıtma kararı aldı. Adeviyye Meydanı 'Asla pes etmeyiz' diyerek rest çekti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 6 haftadır askerî cuntaya karşı oturma eylemi yapan göstericilerin dün sabahtan itibaren dağıtılması kararı üzerine heyecanlı saatler yaşandı. İçişleri bakanlığının açıklaması üzerine tekrar katliam yaşanacağı yönünde endişeli bir bekleyiş başladı. Ancak Müslüman Kardeşler Teşkilatı, güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına müdahalesi durumunda eylemlerin başka yerlerde devam edeceğini açıklayarak rest çekti. İhvan Sözcüsü Cihad el-Haddad, "Askeri darbeye bağlı emniyet birimleri her türlü kırmızı çizgiyi aştı ve yüzlerce kişiyi öldürdü. Darbecilerin korkutması barışçıl devrimi tamamlamamızı engellemeyecek, gösterileri sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi ise, darbe karşıtı etkinlikler çerçevesinde, taraftarlarını bugün tüm yurtta "Cuntaya ve Siyonizme karşı milyonluk gösteri" yapmaya çağırdı. New York Times gazetesi ise Batılı güçlerin ve kabinedeki liberal bakanların baskısıyla Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi'nin müdahaleyi ertelediğini yazdı. Batılı diplomatların kanlı bir müdahale halinde Mısır'a yönelik 1.3 milyar dolarlık Amerikan askeri yardımının yanı sıra 4.8 milyar dolarlık IMF paketinin kesintiye uğrayabileceğini askeri yönetime ilettiğini iddia etti. İçişleri bakanlığı yetkilileri ise gazeteye müdahalenin "aşama aşama" oturma eylemi yapanların etrafının sarılması, su ve gıda sevkiyatının kesilmesi ve meydanlara girişlerin önlenmesi şeklinde yapılacağını anlattı. Mursi'nin 3 Temmuz'da devrilmesinden bu yana eylemlerde yaklaşık 250 kişi hayatını kaybetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...