Acının çocukları, enkazda yürek burkan bekleyiş

Acının çocukları, enkazda yürek burkan bekleyiş

DÜNYA Haberleri

Tayfunla birlikte dev dalgaların yuttuğu evden kurtulan iki kardeş, ana-babalarından 1 haftadır hâlâ umutla haber bekliyor.

Filipinler'i vuran Haiyan tayfununun üstünden bir hafta geçmesine rağmen hayat bir türlü normale dönmedi. Yıllık olarak düzenli 19 kasırga yaşayan Filipinler halkı böyle bir olayla ilk defa karşılaştıklarını belirtirken BM, ülkedeki kayıp sayısının hükümetin açıkladığının çok üstünde olduğunu, halen ulaşılamayan enkazlar olduğunu belirtiyor. Tacloban son yüzyılın en büyük tayfununun ardından adeta hayalet şehre dönerken halkın yüzde 75'inin ise şehri terk ettiği açıklandı. Bir tek evin bile sağlam kalmadığı şehir adeta ölüm kokuyor. Her sokakta, her enkazda ayrı bir acıyı barındıran şehirde en çaresiz durumda olanlar ise anne-babalarını kaybeden çocuklar. Deboah ve Nelson adlı iki kardeş de ailesini tayfundan sonra bir daha görememiş. Evlerinin enkazı başında bekleyen iki kardeş, komşularının himayesinde akrabalarının kendilerine ulaşmasını bekliyor. Bu arada Filipinler'in hem teknik hem de personel olarak böyle bir afetin altından kalkamayacağını açıklayan Filipin Kızılhaçı yoğun biçimde enkaz altından ceset toplarken bir yandan da bu cesetleri toplu mezarlara defnediyor. Cesetler, toplama merkezindeki kamyonlara yüklenerek toplu mezarlara götürülüyor. nbsp;Diğer yandan yetkililer salgın hastalıklardan endişeleniyor. Şehri vuran ve boyu 15 metreye ulaşan dev dalgalar fırtınanın kopardığı enkazı şehrin derinliklerine kadar taşımış ve ara sokakları ulaşıma kapatmış durumda. Haiyan tayfununda ölü sayısının 10 bini geçebileceği açıklaması yapan Leyte eyaleti polis şefi Elmer Soria ise görevinden alındı. Son açıklanan resmi rakamlara göre tayfunda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 357. BM'ye göre ise bu rakam 5 bine yakın.

nbsp;Acının çocukları, enkazda yürek burkan bekleyiş
EN ÇARESİZ DURUMDA OLAN ÇOCUKLAR
Her sokakta, her enkazda ayrı bir acıyı barındıran şehirde en çaresiz durumda olanlar ise anne babalarını kaybeden çocuklar. Deboah ve Nelson adlı iki kardeş de ailesini tayfundan sonra bir daha görememiş.

nbsp;Acının çocukları, enkazda yürek burkan bekleyiş
Buzdolabıyla kaçış!
Tayfun sırasında akli dengesini kaybeden kadın, 2 çocuğunu da yanına alarak komşu adaya gitmek istedi. Kapaklarını kırdığı buzdolabına girerek denize açılmak isteyen kadın ile 2 çocuğu çevredekiler tarafından son anda fark edildi. Yardım görevlileri genç kadın ve 2 çocuğun, buzdolabıyla denize açılmalarını güçlükle engelledi.

nbsp;Acının çocukları, enkazda yürek burkan bekleyiş
Yardım dağıtımında devasa kuyruklar
Yardım kuruluşları insani yardımlarını aralıksız dağıtmaya devam ediyor. Filipinler'e yardım amacıyla yola çıkan ekipler ise önceki sabah itibariyle felaketin merkezi konumundaki Tacloban'a ulaşmaya başladı. Felaketzede halkın imdat çığlıkları yürekleri yakarken bir çok ülkenin insani yardımı da bölgede aralıksız olarak dağıtılmaya devam ediyor. Devasa insan kalabalıklarının uzun kuyruklar oluşturduğu yardım dağıtımında zaman zaman istenmeyen görüntüler de ortaya çıkıyor. nbsp;

TÜRKİYE FELAKET BÖLGESİNDE
OSMAN SAĞIRLI BİLDİRİYOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...