Acil yardım hattında 'yılan' mesaisi! Her 15 dakika bir ihbar geliyor: Yılda 60 bin tane çıkarılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Acil yardım hattında 'yılan' mesaisi! Her 15 dakika bir ihbar geliyor: Yılda 60 bin tane çıkarılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yılanlarca resmen mücadele veriliyor. Acil yardım hattına her 15 dakikada bir "Evimde yılan var" çağrısı yapılıyor ve bu evlerden yılda 60 bin tane yılan çıkarılıyor.

Güney Doğu Asya bölgesinde bulunan Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaşayan çok sayıda kişi evlerine giren yılanlardan şikayetçi. Öyle ki yılanlar adeta şehri kaplamış durumda. Acil yardım merkezinden yapılan açıklamada, rastlanılan yılanların çoğunun piton ve kobra olduğu, yakalama operasyonlarının yüzde 90'ının başarılı sonuçlandığı belirtildi.

15 DAKİKADA BİR 'EVDE YILAN VAR' ÇAĞRISI

Açıklamada vatandaşlardan evlerinde yılan gördükleri gerekçesiyle günde ortalama 15 dakikada bir çağrı alındığı ev uzun yıllardır yılanlara ev sahipliği yapıyor ancak son yıllarda sayılarının arttığı ve kent sakinlerini rahatsız ettiği belirtiliyor.

YILDA 60 BİN YILAN

Evlerden yılda 60 bin yılan çıkarılıyor ve yakalanan yılanlar, vahşi doğaya bırakılmak üzere Milli Parklar ve Vahşi Yaşam ve Bitki Koruma Dairesi'ne gönderiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...