AB'nin Mısır için sunduğu iki çözüm formülü

AB'nin Mısır için sunduğu iki çözüm formülü

DÜNYA Haberleri

AB Temsilcisi Ashton'un, Mısır'da gözaltında tutulan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesinin detaylarıyla ilgili bazı iddialar da ortaya atıldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek TemsilcisiCatherineAshton'un, Mısır 'da ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden alınan ve gözaltında tutulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesinin detaylarıyla ilgili bazı iddialar da ortaya atıldı. Ancak Ashton, iddiayı reddetti. AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Ashton, Mursi ve Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerin sonlandırılması karşılığında, cunta yönetiminden iki talebi oldu. Bunlar; - Mursi'nin gözaltında tutulduğu yerden güvenli çıkışının sağlanması ve hakkındaki soruşturmaların durdurulması, - Gözaltına alınan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve diğer İslami eğilimli grupların liderlerinin ve üyelerinin serbest bırakılmasına yönelik Mısır makamlarının garanti vermesi. Ancak Ashton, böyle bir teklifte bulunduğu iddialarını reddetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...