ABD'ye tarihî ayar! '4 gün içinde...'

Düzenleyen:
ABD'ye tarihî ayar! '4 gün içinde...'

DÜNYA Haberleri

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin nükleer anlaşmadan çekilmesi halinde günler içerisinde uranyumu yüzde 20 zenginleştirebileceklerini bildirdi.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Millî Nükleer günü münasebeti ile hazırlanan 83 eserin yakın zamanda yayımlanacağını belirterek nükleer enerjinin İran için önemine değindi.

Salihi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yapılan nükleer müzakerelerde ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkma ihtimaline karşı önlemler aldıklarını belirterek, "Devrim Muhafızlarından gelecek olan izin ile 4 gün içerisinde uranyumu yüzde 20 oranında tekrar zenginleştirebiliriz. Uranyumun 4 gün içerisinde böyle bir oranda zenginleştirilmesi ABD için çok fazla mesaj taşımakta" dedi.

Batının İran’daki nükleer çalışmalardan haberdar olduklarını ve İran'ın hali hazırda hangi aşamada olduklarını çok iyi bildiklerini de sözlerine ekleyen Ali Ekber Salihi, "Fransa'nın Washington büyükelçisi nükleer anlaşmadan ABD'nin çıkması durumunda, İran'ın tekrar başa dönmesine karşın ne yapacaklarını endişe ile sormakta" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...