ABD'ye silah eleştirisi

/ Kaynak: AA
ABD'ye silah eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın Washington Büyükelçisi Adefuye, ABD'nin ülkesine silah satmamasını eleştirdi

nbsp;Nijerya'nın Washington Büyükelçisi Adebowale Ibidapo Adefuye, ABD'yi ülkesine silah satışını reddetmesi nedeniyle eleştirdi.
Büyükelçi Adefuye, merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, yeteri kadar silahları olsa Boko Haram'ı bitireceklerini belirterek ABD'nin Nijerya'ya silah satmamasını kınadı.
Nijerya hükümeti ve halkının, yardıma ihtiyaç duyduğu bir zamanda ABD tarafından yüzüstü bırakıldığını söyleyen Adefuye, Boko Haram'ın her geçen gün büyüdüğü ve daha tehlikeli hale geldiği bir dönemde ABD'nin kendilerine silah satmayı reddetmesini anlamadıkları ifade etti.
Adefuye, ABD hükümetinin, ülkesinin silah talebini, ordunun Boko Haram şüphelilerinin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle reddettiğini ancak bu suçlamaların Nijerya'daki muhalefet tarafından ortaya atılan söylentiler olduğunu öne sürdü.
ABD yasaları, ordusu insan hakları ihlalinde bulunan ülkelere öldürücü silah satışını yasaklıyor.
Uluslararası Af Örgütü tarafından eylülde yayımlanan bir raporda, gözaltına aldığı kişilere sistematik işkence uyguladığı gerekçesiyle ciddi şekilde eleştirilen Nijerya ordusu, 11 Kasım'da 18 sivili öldürmekle suçlanmıştı.
Nijerya hükümeti, 17 Ekim Cuma günü Boko Haram'la ateşkes imzalandığını duyurmuş ancak örgüt bu duyuruya saldırılarla cevap vererek ateşkesi yalanlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...