Abdülcemil Kırımoğlu'nun halefi Refat Çubarov

Abdülcemil Kırımoğlu'nun halefi Refat Çubarov

DÜNYA Haberleri

Kırım Tatar Milli Meclisi, 22 yıldır başkanlık görevini yürüten Kırımoğlu yerine Refat Çubarov'u başkan olarak seçti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), 1991 yılından bu yana başkanlığı yürüten dünyaca ünlü insan hakları savunucusu Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yerine geçecek kişiyi belirledi. KTMM Başkanlığını bundan sonra Kırımoğlu'nun yardımcısı Refat Çubarov üstlenecek. Kırım Tatar halkının seçimler yoluyla seçtiği 248 delegenin iştirak ettiği Kırım Tatar Milli Kurultayı 26-27 Ekim tarihlerinde Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'te toplandı. Kırım Tatar Milli Kurultayının en önemli gündem maddesini icra organı olan Kırım Tatar Milli Meclisinin başkanlık seçimleri oluşturdu. Kurultay delegelerinin yoğun ısrarına rağmen Kasım ayında 70 yaşını dolduracak olan Mustafa Abülcemil Kırımoğlu başkanlığı sürdürmeyeceğini ilan etti. Başkanlık koltuğunda gereğinden fazla bir süre kaldığını, görevi başka birisine devretmek gerektiğini kaydeden Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisine dışarıdan destek verme sözü verdi.
Kurultay delegeleri Kırım Tatar Milli Meclisi başkanlığına Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yardımcılığını yapmış olan Refat Çubarov ve Remzi İlyasov'u aday olarak gösterdi. Yapılan gizli oylamada 242 Kurultay delegesinin 126 oyunu alan Refat Çubarov başkan olarak seçildi. Remzi İlyasov'un oyları ise 114'te kaldı.
REFAT ÇUBAROV KİMDİR?
Refat Çubarov, 22 Eylül 1957 tarihinde Özbekistan'da doğdu. Halen Kırım Özerk Cumhuriyeti Meclisi'nde milletvekilliği ve Dünya Kırım Tatar Kongresi başkanlığını yürütüyor. Deneyimli siyasetçi Ukrayna Parlamentosu'nda 3 dönem milletvekilliği yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...