ABD'nin ormanları yanıyor! 19 bin kişi tahliye edildi

Düzenleyen:
ABD'nin ormanları yanıyor! 19 bin kişi tahliye edildi

DÜNYA Haberleri

ABD’nin Colorado eyaletindeki ormanlık alan iki gündür yanıyor. Alevlerin ilerlemesi sürüyor. Bölgedeki 8 bin konut boşaltıldı.

ABD’nın Colorado eyaletinde yer alan Boulder şehrindeki dağlık bölgede dün orman yagını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Colorado Boulder Üniversitesinin de bulunduğu yerleşim yerleri yangınla karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine 8 bin konutta yaşayan en az 19 bin kişi tahliye edildi. Bu kişiler için iki barına oluşturuldu. Şu ana kadar bir can kaybı yaşanmadı.

Bu arada, itfaiye ekiplerinin alevler mücadelesi sürüyor. Yangın söndürme uçakları da havadan destek veriyor. Yetkililer, şu ana kadar 80 hektarlık alanın küle döndüğünü, yangının ise heniz yüzde 21'inin kontrol altına alındığını söyledi. Uzmanlar, rüzgarın etkisini kaybetmesi ve nemin artması ile işlerinin biraz daha kolaylaşacağını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...