ABD'nin kuzeydoğusu kara teslim: 300 bin kişiyi elektriksiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'nin kuzeydoğusu kara teslim: 300 bin kişiyi elektriksiz

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin kuzeydoğusunda bulunan eyaletlerde bu hafta etkili olan kar fırtınası nedeniyle yaklaşık 300 bin kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi.

ABD'nin kuzeydoğusunda etkili olan kar fırtınası hayatı felç etti. Öyle ki New York eyaletinin kuzey kesimlerinden, Pennsylvania ve Virgina'nın iç kesimlerine son iki gündür yağan kar sebebiyle 300 bin kişi elektriksiz kaldı.

KAR KALINLIĞI 37 SANTİMETREYE ULAŞTI

New York eyaletinin Binghamton şehrinde aralıklarla yağan kar 37 santimetreye ulaşırken, Ulusal Meteoroloji Servisi hızı saatte 64 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı.

Pennsylvania'da 20, Batı Virginia ve Maryland'ın bazı bölgelerinde 15 santimetreyi bulan kar nedeniyle yollarda kazaların ve trafik yoğunluğunun olduğu ifade edildi.

Kar ve fırtına nedeniyle 200 bini New York eyaletinde olmak üzere 300 bine yakın abonenin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Boston ve New York kenti gibi sahil şeridindeki bölgelerde ise aşırı yağış ve kuvvetli rüzgarın yer yer sel tehlikesine neden olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...