ABD'nin kayıp F-35'i bulundu! Soruşturma için uçuşlar durduruldu...

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
ABD'nin kayıp F-35'i bulundu! Soruşturma için uçuşlar durduruldu...

DÜNYA Haberleri  / BBC

ABD'de kayıp olduğu duyurulan F-35 savaş uçağının bulunduğu açıklandı. Pilotunun atlamasından sonra otomatik pilotla yoluna devam eden F-35'in ABD'nin kırsal Williamsburg bölgesinde enkazının bulunduğu bildirildi.

ABD’de önceki gün kaybolan ve bulunması için halktan destek istenen F-35 savaş uçağının enkazının bulunduğu duyuruldu. Yetkililer, beşinci nesil uçağın enkazının Charleston Hava Kuvvetleri Üssü'nün kuzeydoğusundaki kırsal Williamsburg bölgesinde bulunduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük F-35 kullanıcısı ülkede meydana gelen olayda, uçuş esnasında beklenmeyen bir “aksilikle” karşılaşan uçağın pilotu, paraşütle atladığınd uçak otomatik uçuşa alınmış, devre dışı bırakılan aktarıcısı ve gizli teknolojisi radar takibini engellemişti. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada kazayla ilgili detay verilmedi.

Maliyeti yaklaşık 80 milyon dolar olan F-35 uçağının düşmesiyle ilgili soruşturma başlatılırken, kol uçuşu gerçekleştiren diğer uçağın ise Charleston Üssü'ne güvenli şekilde döndüğü duyuruldu.

HALKTAN YARDIM İSTEĞİ, ALAY KONUSU OLDU

Yetkililer dün internet üzerinden yaptıkları paylaşımlarda kaybolan uçağın yerinin belirlenmesi konusunda halktan yardım talebinde bulunmuştu. Charleston Üssü’nün sosyal medya platformunda yapılan paylaşımda, “Kurtarma ekiplerimizin F-35'i bulmasına yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiye sahipseniz lütfen Üs Savunma Harekat Merkezi'ni arayın” denilmişti.

Bu çağrı ABD'de alay konusu olmuş, bazı Kongre üyeleri orduyu eleştirmişti. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinden Nancy Mace, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir F-35'i nasıl kaybedersiniz? Bir takip cihazı nasıl olmaz? Halka neyi soruyoruz, bir jeti bulup teslim etmelerini mi?" demişti.

ABD'nin kayıp F-35'i bulundu! Soruşturma için uçuşlar durduruldu...

HAVA OPERASYONLARINA İKİ GÜN ARA

Son gelişmeler sonrası ABD Deniz Piyadeleri bu hafta ülke içindeki ve dışındaki tüm hava operasyonlarına iki gün ara verildiğini duyurdu. Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, dün ve bugün geçerli kararla, tüm askeri birimlerin havacılık güvenliği konusunda en iyi uygulamaları tartışacakları belirtildi.

F-35 KULLANAN ÜLKELER

2015 yılında ABD’de servise giren 5. nesil savaşı uçağı F-35’i dünya genelinde 10 ülke aktif olarak kullanıyor. F-35’in çeşitli varyantlarını kullanan ülkeler şöyle: ABD, İtalya, Japonya, Güney Kore, Avustralya, Danimarka, Hollanda, Norveç, Birleşik Krallık ve İsrail  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...