ABD’nin Irak’taki üslerine saldırılar devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD’nin Irak’taki üslerine saldırılar devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD’nin üslerine saldırılar devam ediyor. Son olarak Irak’ta ABD askeri müsteşarların bulunduğu Ayn el-Esed Üssü’ne saldırı düzenlendi. İran yanlısı Şii milis güçlerden oluşan grup 3 gün önce de saldırı düzenlemişti.

Irak’ta Şii milislerden ABD üssüne saldırı düzenlendi. “Irak İslami Direnişi” isimli milis grup adına yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın batısındaki Ayn el-Esed Üssü’ne üç ayrı saldırı düzenlendiği belirtildi. Çeşitli silahlarla gerçekleştirilen saldırıda hedeflerin isabetle vurulduğu ileri sürüldü. Ayn el-Esed Üssü’ne, 3 gün önce de aynı grup tarafından saldırı düzenlendiği açıklanmıştı.

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinin kuzeyinde yer alan ABD üssüne de saldırı düzenlendi.  ABD'nin Kuzey Irak'taki El Harir Hava Üssü'ndeki birliklerine bir drone saldırısı gerçekleştirildi. Harir Üssü’ne bomba yüklü İHA ile düzenlenen saldırı hakkında IKBY Terörle Mücadele Birimi açıklama yaptı. Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, İHA’nın üssün yakıt deposunu vurduğu belirtilerek, bu nedenle üste büyük bir yangının çıktığı aktarıldı.

Musul kentinde ise ABD ve Irak ordusundan oluşan bir askeri konvoya bombalı saldırı düzenlendi. Irak Terörle Mücadele Birimi ve ABD askerlerinin bulunduğu konvoya Musul Barajı yakınlarında yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması ile düzenlenen saldırıda, ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

ABD ÜSLERİNE SALDIRILAR

İsrail ve Filistin geriliminin ardından ABD üslerine peş peşe saldırılar meydana geldi.

ABD ordusunun Deyrizor ile Haseke illerinde Şeddadi ile Ömer petrol sahasındaki üslerine karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

30 Ekim’de ABD güçlerinin Deyrizor'da konuşlandığı Ömer petrol sahsıyla Koniko doğal gaz üssüne roket saldırısı düzenlenmiş, ardından aidiyeti bilinmeyen savaş uçakları, Deyrizor’un El Bukemal ilçesi ile Havicet Haşşam köyündeki iran destekli gruplara hava saldırıları düzenlenmişti.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 35'i Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 352'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli öldürüldü, 26 bin 905 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 175 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...