ABD'nin en güçlü kadını artık başkan yardımcısı Kamala Harris

Düzenleyen:
ABD'nin en güçlü kadını artık başkan yardımcısı Kamala Harris

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden teşekkür konuşmasında "Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen (Kamala) Harris'e duyduğu güvenden onur duydum'' dedi.

California Senatörü 55 yaşındaki Kamala Harris, ABD tarihinde ilk siyahi kadın başkan yardımcısı olarak tarihe geçecek.

Seçimle birlikte ABD'nin en güçlü kadını olan Harris, Jamaikalı bir baba ve Hindistan kökenli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Howard Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve ekonomi eğitimi aldı. 2003 yılında San Francisco bölge savcısı olarak atandı. Bu göreve gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın oldu.

Dört yıl California eyaletinin Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 2016 yılında Demokrat Parti'den California Senatörü olarak seçildi.

2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olmak istedi. Fakat aradığını bulamadı. Bunun üzerine Biden'a destek vermek üzere yarıştan çekildi.

Türkiye hakkında görüşleri tam olarak bilinmiyor. 

Ancak sözde Ermeni soykırımına destek çıkarak diasporaya yeşil ışık yaktı. ABD Senatosu'na 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan tasarıya imza attı.

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çıkma isteğini eleştirdi. ABD'deki en etkili İsrail yanlısı lobi kuruluşlarından Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin yıllık toplantısına katılmadı. Ancak bu İsrail'i desteklemediği anlamına gelmiyor. Zira Harris birden fazla kez İsrail'e gitti.

Kocası Musevi. "İsrail, kendisini bu korkunç saldırılara karşı savunma hakkına sahiptir" diyerek Filistinlilere karşı İsrail'i savundu. 

İran nükleer anlaşmasını destekledi. Trump'ın anlaşmayı bozmasını eleştirdi.

Trump'ın Suriye'den çekilmesi açıklamasına "YPG'yi sattı" diyerek karşı çıktı.

ABD'nin en güçlü kadını artık başkan yardımcısı Kamala Harris

Harris'in kazanması Hindistan'da sevinçle karşılandı

Hindistan kökenli Kamala Harris için de bir tebrik mesajı yazan Modi, şu ifadeleri kullandı: "Kamala Harris'e kalpten tebrikler! Sizin başarınız çığır açıcı ve Hint kökenli Amerikalılar için büyük bir gurur kaynağı. Eminim ki canlı ABD-Hindistan ilişkileri sizin liderliğiniz ve desteğinizle daha da güçlenecek."

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Joe Biden ve Kamala Harris'e ayrı ayrı mesajlar yazarak Twitter'dan tebriklerini sundu. Modi, Biden için şunları yazdı: "Muazzam zaferiniz için tebrikler Joe Biden. Başkan yardımcısı olduğunuz dönemde Hindistan-ABD ilişkilerini güçlendirmek üzere katkılarınız paha biçilemez ve çok önemliydi. Hindistan-ABD ilişkilerini daha üst seviyeye çıkarmak için sizinle yakın bir şekilde çalışmayı bekliyorum."

ABD'nin en güçlü kadını artık başkan yardımcısı Kamala Harris

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...