ABD'li senatör McCain: Rusların tavrı kabul edilebilir değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'li senatör McCain: Rusların tavrı kabul edilebilir değil

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'deki Cumhuriyetçi Partinin önde gelen isimlerinden Arizona Senatörü John McCain, Rusların Batı Balkanlar'a ve dünyaya yönelik tavrının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna Hersek'in ardından bölge ülkelerinden Karadağ'da da temaslarda bulunan John McCain, Karadağ Savunma Bakanı Predrag Boskovic ile görüştü.

McCain, başkent Podgorica'daki Gorica Villası'nda gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, dünya genelinde istikrarın sağlanmasının önemine işaret ederek, NATO üyeliği kararı için Karadağlı yetkilileri ve vatandaşları tebrik etti.

Dünya genelinde var olan kargaşada, NATO'nun önemine dikkati çeken McCain, "Rusların Batı Balkanlar'a ve dünyaya yönelik tavrı kabul edilebilir değil. Bu tavır, demokrasimizi korumak adına bizim dayanışmamızı ve gücümüzü gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

McCain, Rusya'nın bazı ülkelerde seçimleri ve demokratik süreçleri etkilediğini öne sürerek, Rusya'nın ABD'deki seçim sonuçlarını da değiştirmeye kalkıştığına ancak bunu başaramadığına dair kanıtları olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...