ABD'li komutan: IŞİD militanları çok iyi organize olup saldırıyor

ABD'li komutan: IŞİD militanları çok iyi organize olup saldırıyor

DÜNYA Haberleri

IŞİD'in bölgede büyük tehdit oluşturduğunu söyleyen ABD'li Korgeneral Mayville, "Militanlar toparlanıp başka yerlere saldıracak" dedi

ABD Genelkurmay Başkanlığı Operasyonlar Direktörü Korgeneral William Mayville, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine karşı düzenledikleri hava saldırılarının çok geçici bir etki yaptığını söyledi. Pentagon'da basın toplantısı düzenleyen Mayville, "Saldırılarımızı yoğunlaştırdığımız alanlarda çok geçici bir etki yaptık ve IŞİD'in daha doğuya Erbil'e doğru ilerleme konusundaki bazı taktik kararlarının önünü kesmiş olabiliriz. Tahminim, IŞİD'in toparlanmaya çalışıp başka yere hareket edeceği yönünde. Dolayısıyla IŞİD'in oluşturduğu tehdidin ivmesini bir şekilde kırmakta olduğumuz ya da kontrol altına aldığımızı söyleyemem" dedi. IŞİD'in Irak ve bölgeye oluşturduğu tehdidden çok endişeli olduğunu ifade eden Mayville, "Çok iyi organize olmuşlar, iyi teçhizatlanmışlar. Operasyonlarını koordine ediyorlar ve birden fazla eksende saldırma yetenekleri olduğunu şu ana kadar gösterdiler" yorumunda bulundu. Mayville, ABD'nin şu anki operasyonlarının, Amerikan vatandaşlarını ve tesislerini savunmak, insani yardımlara destek veren ABD uçaklarını korumak ve Sincar Dağı'nı kuşatan IŞİD mevzilerini hedef almayı içerecek şekilde sınırlı bir boyuta sahip olduğuna işaret ederek, "Hava harekatını, halihazırdaki meşru müdafaa aktivitelerinin ötesine taşıyarak genişletme yönünde bir plan yok" ifadesini kullandı. Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen başbakan adayı Haydar el-Abadi'yi arayarak tebrik ettiğini etti. Irak'taki büyük krizin Amerikan askeri müdahalesiyle çözülemeyeceğini tekrarlayan Obama, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, Parlamento Başkan Yardımcısı Haydar el-Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirilmesine işaret ederek, "Irak anayasası altında, Irak'ın farklı toplumlarını bir araya getirebilecek yeni bir hükümetin kurulması için bu çok önemli bir adım" diye konuştu.

ABD, IŞİD'İ YİNE VURDU
ABD savaş uçakları, Sincar'daki IŞİD'e ait 4 kontrol noktasını ve zırhlı araçları vurdu. Saldırıda 5 militan öldü, 6'sı yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...