ABD'li general: PKK’yı destekleyip Türkiye ile ilişkilerimize zarar verdik

ABD'li general: PKK’yı destekleyip Türkiye ile ilişkilerimize zarar verdik

DÜNYA Haberleri

ABD’nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, ABD yönetiminin, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK’ya destek vermesini eleştirerek “Kısa dönemli, taktik çıkarlarımız için, DEAŞ ile mücadelede etkili oldukları için bu örgüte destek kararı aldık. Bizim için aslında çok daha önemli olan Türkiye ile stratejik ilişkilerimize büyük zarar verme pahasına bunu yaptık” diye konuştu.

Amerikalı bazı siyasetçi ve uzmanların YPG/PKK için “Kürt müttefiklerimiz” ifadesini kullanmasına tepki gösteren Hodges “YPG, terör örgütü PKK’nın uzantısıdır. Müttefik demek, sadece duygusal değil, aynı zamanda hukuksal bir ilişki anlamına gelir, yükümlülükler içerir. Bizim hukuksal olarak yükümlülüklerimiz, NATO müttefikimiz olan Türkiye içindir. Türkiye ile stratejik iş birliğimiz bazı Kürt gruplarla geçici ilişkiden çok daha önemlidir” dedi.
Amerikalı bazı siyasetçilerin Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgulamalarına da tepki gösteren Hodges “Türkiyesiz bir NATO’nun nasıl olabileceğini düşünmek bile istemiyorum” ifadelerini kullandı. Hodges, son dönemde Washington ile Ankara arasında yürütülen temaslardan umutlu olduğunu da belirterek “Savunma Bakanı Bakan Hulûsi Akar’ı yıllardır tanırım. O hayatım boyunca tanıdığım en iyi askerlerden. Eğer bir şey söylüyorsa, ben bu söylediklerine tümüyle güveniyorum ve ona saygı duyuyorum.” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...