AB'den sonra ABD'de harekete geçti: Putin ve Lavrov'a yaptırım uygulanacak

Düzenleyen:
AB'den sonra ABD'de harekete geçti: Putin ve Lavrov'a yaptırım uygulanacak

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı nedeniyle ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rus güvenlik yetkililerine yaptırım uygulayacağını duyuruldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki,  Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına ve ABD'nin adımlarına ilişkin açıklamada bulunarak kritik bir duyuru yaptı. Psaki, Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov'a yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

"AVRUPALI ORTAKLARIMIZIN KARARLARI İLE UYUMLU YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğine işaret eden Psaki, "Avrupalı ortaklarımızın kararları ile uyumlu olarak ABD, Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus ulusal güvenlik yetkililerine yaptırım uygulayacaktır." ifadesini kullandı.

Psaki, Putin'e yaptırım uygulamanın bir süredir masada olduğuna işaret ederek, yaptırımlar konusunda detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...