AB’den dikkat çeken Türkiye yorumu: Heyecanla bekliyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB’den dikkat çeken Türkiye yorumu: Heyecanla bekliyoruz

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği, Türkiye’de tamamlanan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Yazılı olarak açıklanan değerlendirme metninde, “seçimde gösterilen yüksek katılım, Türk insanının demokratik hakkını kullanma taahhüdünün açık bir işaretidir” yorumu dikkat çekti.

Türkiye’de hafta sonu yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri barış ve huzur ortamı içinde tamamlandı.

Dünyanın önde gelen ülkeleri ve uluslararası örgütler de Türkiye’deki seçim sürecini yakından takip etti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi Türkiye’deki seçime ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

AB, TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Yapılan açıklamada, “Şeffaf, kapsayıcı ve güvenilir seçimlere olan ihtiyaca en üst düzeyde önem veriyoruz ve yeni parlamentonun görevini üstlenmesini heyecanla bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AB'nin Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı'nın Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu ve Avrupa Konseyi'nin ön bulgularını ve vardığı sonuçları dikkate aldığının belirtildiği açıklamada, “AB, Türkiye'de yapılan parlamento ile cumhurbaşkanı seçimlerine yüksek katılımı, Türk insanının demokratik oy verme hakkını kullanma taahhüdünün açık bir işareti olarak memnuniyetle karşılıyor” şeklinde kullanılan ifadeler dikkat çekti.

AB’den dikkat çeken Türkiye yorumu: Heyecanla bekliyoruz

"SEÇİMLERİN EN BÜYÜK KAZANIMI"

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçtiğimiz gün yaptığı değerlendirme konuşmasında, “Bu seçimlerdeki çok büyük katılım gerçekten iyi haber çünkü bu Türk insanının demokratik haklarını kullanarak gidip oy vermeye bağlılıklarını, demokratik kurumlara değer verdiklerini göstermektedir. Bu dünkü seçimlerin büyük kazanımıdır” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...