AB'den darbecilere, 'Mursi'yi hemen bırakın'

AB'den darbecilere, 'Mursi'yi hemen bırakın'

DÜNYA Haberleri

Kahire'ye giden AB Temsilcisi Ashton, darbe yönetimine 'Mursi'yi serbest bırakmalısınız' dedi. Darbeciler ise devrik liderin pasaportunu iptal etti.

Mısır'daki askeri müdahaleyi 'darbe' diye nitelendirmekten kaçınan Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton önceki gün başkent Kahire'de temaslarda bulundu. Kahire'de geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mansur'un uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcılığına atanan Muhammed nbsp;El Baradey, geçici Başbakan Hazım Biblavi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ve Müslüman Kardeşler'in bakanlık yapmış bazı isimleriyle görüşen Ashton, yaptığı açıklamada "Yaptığım tüm görüşmelerde Mursi'nin serbest bırakılması gerektiğine inandığımı açıklıkla ortaya koydum" dedi. Mursi'yle görüşme isteğine izin verilmediğini nbsp;dile getiren Ashton, devrik cumhurbaşkanının iyi olduğu ve kendisine iyi bakıldığı konusunda güvence aldığını belirtti. Öte yandan Mısır Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, başta Mursi ve ailesi olmak üzere eski hükümet üyelerinin bir kısmı ile Mursi'nin danışmanlarının taşıdığı diplomatik pasaportları iptal edildi. Öte yandan Mısır Ordusu, Gazze sınırındaki bazı tünelleri yıktı. Bu arada, Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Mısır'da önceki akşam bir nbsp;televizyon programında, "Türkiye'den gelen bir konteynır içinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiğine" yönelik iddiaların derhal, en ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması ve gerçeğin süratle ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...