AB'den darbeci Mısır yönetimine destek

AB'den darbeci Mısır yönetimine destek

DÜNYA Haberleri

Mısır'da darbe yaparak binlerce kişinin ölümüne yol açan Sisi ile görüşen AB Temsilcisi Ashton, "Mısır yeniden dengeye oturuyor" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır'ın geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur ve Dışişleri Bakanı Nabil Fahmi ile görüşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı adayı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi. Görüşmen sırasında Sisi, Mısır'ın AB ile stratejik ilişkisinin güçlü olduğunu vurgulayıp, AB'nin bu kritik dönemde Mısır'daki durumu anlamasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Mursi, Batılı toplumun Mısır'da hukuk ve özgürlükler alanında gelecek dönemde önemli gelişmeler yaşanacağından emin olması gerektiğini belirtti. Halkın isteği üzerine cumhurbaşkanlığına aday olduğunu savunan Sisi, önemli icraatlara imza atacağını iddia etti. AB'nin Mısır'a desteğini sürdüreceğine vurgu yapan Ashton ise, "Ülkede yaşanan ciddi şartlarda ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Seçimlerine katılma kararınız cesurca. Bu kararı sadece iktidara ulaşmak için değil, taşıdığınız sorumluluğu yerine getirmek için aldığınızı biliyoruz. Böyle bir davranış da halklara iyi bir örnek gösteriyor" dedi. Mısır'ın yeniden dengeye oturduğunu ve AB'nin Mısır'ın yol haritasını desteklediğini söyleyen Ashton, vakit darlığı yüzünden Sisi'nin seçimdeki rakibi Hamdin Sabbahi ile görüşemediği için özür diledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...