AB'de terör korkusu

Düzenleyen:
AB'de terör korkusu

DÜNYA Haberleri

Dünyada terör problemi son yılların en önemli gündem maddesine dönüşürken, birçok ülke uluslararası bir terör tanımı yapmasa da kendi ülkelerinde terörle mücadele yasalarını en geniş şekliyle uygulamaya başladı.

Birçok Avrupa başkentinde zaman zaman askerlerin sokağa inip güvenlik tedbirleri aldığı görülüyor. Buna paralel olarak özellikle Almanya ve Fransa aldıkları sert tedbirler ve ağırlaştırılmış cezalarla dikkati çekiyor. Öyle ki, Fransa’da kamu düzenini hedef alan hırsızlık, gasp ve tahrip bile artık terör suçu sayılıyor. Belçika tarafından uygulanan terör suçlularının vatandaşlıktan çıkarılması cezasının Fransa tarafından da uygulanması tartışılıyor. İngiltere ise, terörü övme suçunun cezasını 7 yıla çıkarmış durumda. Avusturya da terör tanımı kapsamını genişleterek, adam kaçırma, suikast, bombalama gibi eylemleri de artık terör eylemi olarak değerlendiriyor. Almanya terörle mücadele için özel bir birim bile kurdu ve adını da “BFE+” koydu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...