ABD'den Suriyeli Muhaliflere havadan silah yardımı

Düzenleyen:
ABD'den Suriyeli Muhaliflere havadan silah yardımı

DÜNYA Haberleri

ABD, Suriye'de DAEŞ'le savaşan Demokratik Suriye Güçleri dışındaki bazı silahlı örgütlere ilk defa havadan silah ve mühimmat yardımı yaptı.

ABD'nin Suriye'de Halep'in Mare bölgesinde içinde YPG'nin de olduğu muhalif gruplara havadan silah desteğinde bulunduğu bildirildi.

MENBİC OPERASYONU SÜRÜYOR

Suriye'de ABD destekli Suriye Demokratik güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonları sürüyor. Halep'in kuzeyindeki Menbic'e bağlı 8 köyün PYD güçlerinin eline geçtiği belirtildi.

HAVADAN SİLAH YARDIMI

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Perşembe günü ABD'nin başında olduğu koalisyon uçaklarının Halep'in Mare bölgesinde muhalifleri havadan silah ve mühimmat yaptığını açıkladı.

Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mare'deki komutan, "Durum kötüye gidiyordu. Müttefikler mühimmat yolladı" dedi.

ABD'den Suriyeli Muhaliflere havadan silah yardımı
İLK KEZ GÖNDERDİ

Söz konusu yardımla ABD ilk kez içinde YPG'yi de barındıran Suriye Demokratik Güçleri dışında bir gruba havadan silah göndermiş oldu.

DAEŞ'İN SALDIRILARI SÜRÜYOR

DAEŞ haftasonunda Mare'ye sürpriz bir saldırı başlatmış ve kenti almak için tankların yanı sıra bomba yüklü araçlar kullanmıştı.

Örgütün henüz kente giremese de, çevredeki küçük yerleşim yerlerini ele geçirdiği ve Mare'yi kuşattığı ifade ediliyor. Bölgede şiddetli çatışmaların da devam ettiği belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler, Mare'de on binin üzerinde sivilin insanın mahsur kalmış olabileceğini ifade etmişti.

Mare'de 15 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...