ABD: Sudan'a barış gücü konuşlandırılması gibi bir gündemimiz yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD: Sudan'a barış gücü konuşlandırılması gibi bir gündemimiz yok

DÜNYA Haberleri

Sudan'da çatışmalar devam ediyor, ölü sayısı artıyor. ABD'nin Sudan'a barış gücü konuşlandırıp konuşlandırmayacağı merak konusuydu... Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını açıkladı.

15 Nisan'da Ordu ile silahlı Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında Sudan'ın nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda çıkan anlaşmazlık sokak çatışmalarına dönmüştü. Olaylar daha da büyüdü, ülke savaş alanına döndü. Bir çok yere bombalı saldırı düzenlendi ve yüzlerce kişi canından oldu. Akabinde bir çok lider ülkedeki büyükelçiliklerini kapatıp vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti.  Son olarak İsrail iki tarafla konuşarak çatışmaların son bulması için arabulucu olmak istediğini duyurdu. ABD'nin Sudan'a barış gücü konuşlandıracağı iddiaları vardı. Beyaz Saray'dan cevap geldi, işte son gelişmeler...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, günlük basın toplantısında Sudan'daki büyükelçilik personelinin tahliyesindeki yardımları dolayısıyla Cibuti, Etiyopya ve Suudi Arabistan'a teşekkür ederek ABD Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumların sivil vatandaşların karadan ve deniz yoluyla ülkeden ayrılmaları için sağladıkları desteğe değindi.

"BÜYÜKELÇİLİKLER GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI"

Sullivan, Hartum'daki büyükelçiliklerinin faaliyetlerinin yalnızca geçici durdurulduğunu, ülkede güvenlik yeniden tesis edildiğinde büyükelçiliğin yeniden faaliyete geçirilmesinin planlandığını dile getirdi.

"SUDAN'A BARIŞ GÜCÜ KONUŞLANDIRILMASI GÜNDEMİMİZDE YOK"

Amerikalıların ülkeden güvenle çıkabilmeleri için her seçeneği değerlendirdiklerini anlatan Sullivan, Sudan'a Amerikan barış koruma güçlerinin konuşlandırılması ihtimaliyle ilgili soruya ise böyle bir şeyin gündemde olmadığını ve olacağını da beklemediği cevabını verdi.

"ÇATIŞMALARIN UZUN SÜRME RİSKİ VAR"

Sullivan, Sudan'da çatışmaların uzun sürme riskine işaret ederek tarafların arasında ateşkesin sağlanması için muhtemel tüm seçenekleri kullanabileceklerini söyledi.

(AA)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...