ABD'den Rusya'daki Wagner isyanı için açıklama geldi: Gelişmeler devam ettikçe...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'den Rusya'daki Wagner isyanı için açıklama geldi: Gelişmeler devam ettikçe...

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'da dün başlayan bugün devam eden Wagner krizi hakkında konuştu. Blinken, "Müttefikler ve partnerler ile yakın koordinasyon içinde olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'da devlet ve Rus paralı asker grubu Wagner arasındaki gerilim hakkında açıklama yaptı.

"MÜTTEFİKLERLE KOORDİNASYON İÇİNDE OLACAĞIZ"

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Bugün G7 ülkelerinin dışişleri bakanları ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile Rusya'da devam eden durumla ilgili konuştum. Amerika Birleşik Devletleri, gelişmeler devam ettikçe Müttefikler ve partnerler ile yakın koordinasyon içinde olmayı sürdürecek.

RUSYA'DA WAGNER İSYANI

Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş, Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti.

Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, Kremlin yönetimi ise ülkenin pek çok bölgesinde güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Wagner savaşçılarının Rostov'un ardından Voronej'de de görüldüğüne dair haberler yapılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...