ABD'den Kuzey Kore liderini kızdıracak tatbikat

Düzenleyen:
ABD'den Kuzey Kore liderini kızdıracak tatbikat

DÜNYA Haberleri

ABD ve Güney Kore askerleri Güney Kore'nin Pohang kentinde ortak bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. 'Foal Eagle' adı verilen tatbikata 28 bin Amerikan askeri katıldı.

ABD ile Güney Kore arasında arasında 1953 yılında başlatılan karşılıklı savunma anlaşması gereği artık geleneksel hale gelen tatbikatlar bu yıl da gerçekleştirildi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Donanma Yüzbaşı Jeff Davis tarafından yapılan açıklamaya göre 'Foal Eagle 2017' tatbikatlarına Güney Kore'de bulunan 28 bin ABD askerine ek olarak 3 bin 600 hizmet üyesi daha gönderildi. Tatbikatlar Nisan ayı boyunca devam edecek. Yüzbaşı Davis tabikarı bir dizi kara, deniz ve hava güçlerinin özel operasyonları ve alan tatbikatları olarak değerlendirdi.

FÜZE DENEMELERİ KARŞISINDA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
ABD ve Güney Kore'nin tatbikatı Kuzey Kore'nin son nükleer füze denemeleri karşısında büyük öneme sahip… Davis, Geçen haftanın başında ABD Savunma Sekreteri Jim Mattis ve Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Mattis'in THAAD olarak da bilinen Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma sisteminin kurulmasını destekleyecek olan Güney Kore'deki kara ulaşımını memnuniyetle karşıladıklarını belirtiğini söyledi. Yüzbaşı Davis "Bu, Kore halkını ve ittifak güçlerini Kuzey Kore füze tehditlerine karşı savunmak için elimizden gelen ve kritik bir öneme sahip önlem" dedi.
ABD'den Kuzey Kore liderini kızdıracak tatbikat
KUZEY KORE BİR DİZİ TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından dün bir kez daha nükleer faaliyetlerini durdurması için uyarılan Kuzey Kore bir dizi tabikat gerçekleştirmişti.
Tank birliklerinin atışlarını takip eden Kim Jong-un tatbikatı izlerken oldukça neşeli olduğu gözlemlenmişti. Geçtiğimiz günlerde ise Kuzey Kore'nin sıra dışı lideri Kim Jong Un büyüykbabasının doğumgünü olan 15 Nisan'da yeni bir nükleer füze deneyeceğini açıklamıştı. Kuzey Kore'nin herhangi bir füze veya nükleer test yapması Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmış durumda ancak Kuzey Kore dünyayı umursamıyor. Bugüne kadar beş kez nükleer denemeye imza atan Pyongyang yönetiminin fırlattığı füze sayısı bilinmiyor.
Tatbikattan fotoğraflar:
ABD'den Kuzey Kore liderini kızdıracak tatbikat
ABD'den Kuzey Kore liderini kızdıracak tatbikat
ABD'den Kuzey Kore liderini kızdıracak tatbikat

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...