ABD'den Karabağ'daki sözde seçime tepki: Tanımıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Karabağ'daki sözde seçime tepki: Tanımıyoruz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'a bağlı Karabağ'da, Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda yapılan sözde "cumhurbaşkanı seçimini" tanımadığını duyurdu.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolü altında bulunan topraklarda sözde seçim düzenlendi. Türkiye'den geçerliliği bulunmayan bu seçime anında tepki geldi. Uluslararası hukukun açıkça ihlal edildiğine dikkat çekildi. Avrupa Birliği (AB) ise sözde seçimlerin "anayasal ve yasal çerçevesini tanımadığını" ifade etti. Akabinde birçok ülke konu ile ilgili açıklamalarda bulundu bunlardan biri de ABD oldu.  

ABD'DE SÖZDE SEÇİMİ TANIMADI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'a bağlı Karabağ'da, Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda yapılan sözde "cumhurbaşkanı seçimini" tanımadığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD'nin Ermenistan ve Azerbaycan'ın sorunlarını diyalog yoluyla çözmesine destek vermeye devam edeceğini ifade eden Miller, Laçın Koridoru ve Ağdam yolunun açılması çağrısını yineledi.

Miller, "Daha önce de söylediğimiz üzere Karabağ bölgesini bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımıyoruz. Bu nedenle sözde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını tanımıyoruz." açıklamasında bulundu.

BİR AÇIKLAMA DA GÜRCİSTAN'DAN GELDİ

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan'ın, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediği belirtildi. Açıklamada, "Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini ifade eder, Karabağ'da 9 Eylül 2023'te düzenlenen sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerini tanımıyor." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...