ABD'den, Japonya'nın en büyük bankasına ceza

/ Kaynak: CHA
ABD'den, Japonya'nın en büyük bankasına ceza

DÜNYA Haberleri  / CHA

Japonya'nın en büyük bankası konumundaki Tokyo-Mitsubishi UFJ'ye (BTMU) İran, Sudan ve Myanmar gibi ABD yaptırımı altındaki ülkelere para gönderdiği için 250 milyon dolarlık ceza kesildi.

Japonya'nın en büyük bankası konumundaki Tokyo-Mitsubishi UFJ'ye (BTMU) İran, Sudan ve Myanmar gibi ABD yaptırımı altındaki ülkelere para gönderdiği için 250 milyon dolarlık para cezası kesildi. Japon bankası, New York'taki şubesi üzerinden İran, Sudan ve Myanmar'a 2002-2007 yılları arasında 100 milyar dolarlık bir para aktarımı gerçekleştirdi. New York'taki mali müfettişler, BTMU çalışanlarının paranın nereye gittiğini gösteren bilgileri rutin bir şekilde sildiklerini, bu şekilde paranın nereye gittiğinin tespit edilemediğini belirtti. BTMU ise yaptığı açıklamada, bu hareketlerin 2007'de durduğunu belirterek, "O tarihten bu yana, BTMU daha uyumlu bir şekilde çalışmaktadır." dedi. BTMU, 2002-2007 yılları arasındaki usulsüzlükleri nedeniyle New York yönetimine 250 milyon dolar para cezası ödeyecek.Tokyo-Mitsubishi UFJ ikinci kez Amerika yönetiminden para cezası aldı. Geçtiğimiz Aralık ayında da benzer operasyonlar nedeniyle 8.6 milyon dolar para cezası kesilmişti. Bu cezada Sudan ve Myanmar'a gönderilen para nedeniyle kesilmişti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...