ABD’den İsrail’e destek! Savaş gemisi Akdeniz'e doğru yola çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD’den İsrail’e destek! Savaş gemisi Akdeniz'e doğru yola çıktı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hamas’ın İsrail’e yöneli başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sürerken ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. ABD'nin USS Gerald R. Ford uçak gemisi Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın saldırılarının ardından uçak gemisi ve beraberindeki görev grubunu İsrail’e gönderdiğini duyurdu.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, ABD İsrail’e destek amacıyla bölgeye uçak gemisi görev grubunu göndereceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına cevap olarak Savunma Bakanlığının bölgedeki duruşunu güçlendirmek için birkaç adım attığını duyurdu.

BUGÜN YOLA ÇIKIYOR

Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amacıyla İsrail’e gönderildiğini duyurarak, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirilmesi yönünde de adımlar atıldığını aktardı. ABD hükümetinin İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynakları hızla sağlayacağını ifade eden Austin, “İlk güvenlik yardımı bugün hareket etmeye başlayacak ve önümüzdeki günlerde ulaşacak” dedi.

İyon Denizi'nde İtalya ile geçen hafta deniz tatbikatları yürüten USS Gerald R. Ford taarruz grubu, ABD’nin en yeni ve en gelişmiş uçak gemisi olarak biliniyor.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: BİZİ KORKUTMUYOR

ABD'nin en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford uçak gemisinde yaklaşık 75 uçak bulunuyor. Diğer yandan Hamas'tan gelen açıklamada "ABD'nin uçak gemisi hamlesi bizi korkutmuyor. ABD, bu adımın sonuçlarının olacağını anlamalı." ifadeleri yer aldı.

ABD’den İsrail’e destek! Savaş gemisi Akdeniz'e doğru yola çıktı

TAHLİYE PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Haberlerde ayrıca, ABD’nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, şu an için resmi olarak hiçbir kararın alınmadı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi.

İSRAİL’E EK DESTEK TALİMATI

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas’ın devam eden saldırıları karşısında İsrail’e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu desteğe ilişkin ayrıntı verilmedi.

CNN’e konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatının "İsrail'e şu anda Hamas'tan gelen saldırılarla başa çıkması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağladıklarından emin olmak" olduğunu aktardı.

İsrail’in ek taleplerini incelediklerini kaydeden Blinken, "Sanırım günün ilerleyen saatlerinde bu konuda daha fazla şey duyacaksınız." dedi.

HAMAS’TAN AKSA TUFANI OPERASYONU

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah saatlerinde İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" operasyonu başlatmış, İsrail ise "Demir Kılıçlar" operasyonuyla karşılık vermişti. Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında 78'i çocuk ve 41'i kadın olmak üzere 413 kişi hayatını kaybetti, 213'ü çocuk ve 140’ı kadın olmak üzere 2 bin 243 kişi de yaralandı.
İsrail tarafında ise 700 kişi hayatını kaybetti, 20’si ağır toplam 2 bin 156 kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, en az 100 İsrail vatandaşının ise Gazze'de esir tutulduğunu açıkladı.

İsrail, Gazze Şeridi vurmaya devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri’nin dünden bu yana Gazze Şeridi’nde 800 noktayı vurduğunu aktararak, operasyonlara 50'den fazla savaş uçağının katıldığını ifade etti.

Hagari, Beyt Hanun’un Hamas tarafından İsrail'e saldırı düzenlemek için kullanıldığını belirterek, “Yüzlerce ölü, binlerce yaralı. Son birkaç saat içinde de dahil olmak üzere onlarca teröristi esir aldık. Zor soruların ve zorlu soruşturmaların zamanı gelecek, ancak şimdi savaştayız ve düşmana saldırıp kazanmakla meşgulüz" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...