ABD’den dengeleri değiştiren hamle! Rusya’yı kendi tanklarıyla vuracaklar

Düzenleyen:
ABD’den dengeleri değiştiren hamle! Rusya’yı kendi tanklarıyla vuracaklar

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 1 ay geride bırakılırken, ABD Başkanı Biden'dan çarpıcı bir hamle geldi. Biden açıklamaya yaparak müttefiklere "Sovyet yapımı tanklarınızı Ukrayna'ya gönderin" çağrısında bulundu. Ukrayna ordusunun bu zırhlı araçları nasıl kullanacağını bilmesi ise sahada işleri tersine çevirebileceği belirtildi. Bazı uzmanlar ise ABD Başkanı Biden’in bu hamlesini "Savaşın seyrini değiştirebilir" yorumunda bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasında barış müzakereleri sürerken, bölgeden çatışma sesleri gelmeye devam ediyor. Savaş gittikçe acımasız bir hale bürünürken, ABD Başkanı Biden’dan çok önemli bir açıklama geldi. 

PUTİN’İ KENDİ SİLAHIYLA VURACAKLAR 

New York Times’da yer alan haberde, ABD'li yetkilinin, Biden yönetiminin müttefiklere "Sovyet yapımı tanklarınızı Ukrayna'ya gönderin" çağrısında bulunduğunu belirtildi. Özellikle Sovyet tanklarının seçilmesinin nedeni ise Ukrayna ordusunun bu araçları nasıl kullanmayı bildiği ve adaptasyon sürecinin kolay olması gösterildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de bir süre önce bu yönde bir açıklama yapmıştı.

ABD’den dengeleri değiştiren hamle! Rusya’yı kendi tanklarıyla vuracaklar

KISA SÜREDE BÖLGEDE OLACAK 

ABD’li yetkililer tankların kısa süre içinde bölgeye ulaşacağını söyledi. Kaç tankın gönderileceğinin henüz bilinmediği belirtilirken bu tanklar sayesinde Donbas'taki Rus hedeflerinin uzun menzilli füzelerle vurulabileceği kaydedildi.

ABD’den dengeleri değiştiren hamle! Rusya’yı kendi tanklarıyla vuracaklar

SAVAŞTA DENGELER DEĞİŞEBİLİR 

ABD’nin bu hamlesinden sonra savaşın gidişatında önemli bir değişikliğin yaşanabileceğini belirten uzmanlar, "Tankların ulaşması savaşta yeni sayfanın açılmasına sebep olabilir. 5 haftadır devam eden savaşta Rus güçleri Ukrayna şehirlerini ve noktalarını havadan vuruyordu" yorumunu yaptı. Rusya, bu hafta yapılan açıklamada Ukrayna'nın doğusuna odaklandıklarını da belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...