ABD’den ‘bebek fotoğrafları’ açıklaması: Teyide gerek yok

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD’den ‘bebek fotoğrafları’ açıklaması: Teyide gerek yok

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, İsrail’in paylaştığı “öldürülen bebek görüntüleri” ile ilgili teyide gerek duymadıklarını, İsrail Başbakanından gelen fotoğraflardan şüphe duymak için sebepleri olmadığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında soruları cevapladı.  Kirby'e, Biden'ın, İsrail'de "teröristlerin çocukların kafasını kestiğine dair teyit edilmiş görüntüler" gördüğünü söylemesine ilişkin sorular yöneltildi.

İSRAİL’İN PAYLAŞTIĞI BEBEK FOTOĞRAFLARI

Biden'ın dünkü ifadeleriyle "teröristlerin masum İsrailli sivilleri katletmesinin ne kadar ahlaksız ve barbarca olduğunu vurguladığını" savunan Kirby, bu kapsamda İsrail'e destek vermenin öneminin altını çizdiğini kaydetti. Bölgeden gazetecilerin haberleştirdiği ve İsrailli yetkililerin bahsettiği fotoğraflar olduğunu belirten Kirby, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bazı görüntüler gösterdiğini söyledi.

Kirby, "Daha korkunç görüntülerin ortaya çıkacağı ve hepimizin hazmetmesi gereken oldukça zorlu haberler olacağı gerçeğine hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu bitmedi." yorumunu yaptı.

TEYİT SORUSUNA CEVAP VERDİ

Bir gazetecinin, Irak savaşından önce yayılan doğrulanmamış bilgilerin nelere yol açtığını hatırlatıp, ABD yönetiminin yanlış haberlerle gerçekleri ayırmak için ne yaptığını sorması üzerine Kirby, şunları kaydetti:

"Bakın, olabildiğince gerçekçi ve kesinlikle doğru olma ihtiyacını çok ama çok ciddiye alıyoruz. Eğer bir şekilde bunu hafife aldığımızı öne sürüyorsanız, meslektaşlarınızın çoğunun halihazırda meydana gelen zulümlerle ilgili yaptığı haberlere bakmanızı öneririm."

“GERÇEKLİĞİNİ TEYİT ETMEK İŞİMİZ DEĞİL”

Kirby, İsrailli yetkililerin bu konuda yaptıkları açıklamalara işaret ederek, "Hamas'ın masum İsrail vatandaşlarına ne yapmaya istekli olduğu açık ve ne yazık ki ortada. Bu teröristlerin yaptığı şeyin tuhaf doğası hakkında konuşmaktan çekinmeyeceğiz." dedi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nin, X sosyal medya hesabından paylaşılan "öldürülen bebek görüntüleri" ile ilgili ise Kirby, bu paylaşımların gerçekliğini teyit etmek gibi bir işleri olmadığını belirterek, İsrail Başbakanından gelen fotoğraflardan şüphe etmek için hiçbir nedenleri bulunmadığını da kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...