ABD'deki fırtına ve sel felaketinde 400 ev yok oldu

ABD'deki fırtına ve sel felaketinde 400 ev yok oldu

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Teksas ve Oklahoma eyaletlerinde meydana gelen sellerde 3 kişi öldü, 3'ü çocuk 8 kişi kayıp.

'Süper Güç' denilen ABD'de etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur, beraberinde sel felaketlerini getirdi. Teksas ve Oklahoma eyaletlerinde, yağmurun dinmesinin ardından arama ve kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, sel ve fırtınadan en az 2 bin kişinin etkilendiğini duyurdu. Teksas'ın orta kesimlerinde ise felaketin ardından bine yakın kişi evlerinden tahliye edilerek geçici sığınaklara yerleştirildi. nbsp;
400 CİVARINDA EV YOK OLDU nbsp;
Arama ekipleri, Teksas merkezinde bulunan Blanco Nehri'nden bir kişinin cesedini çıkardıklarını duyurdu. Austin kentine bağlı Wimberley bölgesinde de selin ardından 8 kişinin kayıp olduğu ve itfaiye ekiplerince arandığı bildirildi. Yerel bir haber sitesi kayıplardan 3'ünün çocuk olduğunu öne sürdü. Teksas genelinde birçok nehir, selin ardından yükselerek taştı. Merkezdeki Blanco Nehri 12 metreye kadar yükselirken Dallas'taki Trinity Nehri'ndeki yükseklik ise sel sonrası 10 metreyi geçti. Selden en çok etkilenen Wimberley'de 400 civarında evin yok olduğu kaydedildi. nbsp;
ARABA KULLANIRKEN BOĞULDU nbsp;
Bölgedeki acil durum yönetimi koordinatörü Kenneth Bell, il genelinde meydana gelen hasarın milyon dolarları bulacağını söyledi ve halkı afet bölgelerinden uzak durması konusunda uyardı. Austin'e bağlı San Marcos bölgesinde ise vatandaşların güvenliğini sağlama amaçlı akşam saat 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Selin etkisini gösterdiği bir diğer eyalet Oklahoma'da ise 2 kişinin sel nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenlerden birinin, kurtarma çalışmaları sırasında sürüklenen bir itfaiyeci, diğerinin de araba kullanırken boğulan bir kadın olduğu açıklandı. Meteoroloji birimleri, eyaletin güneyindeki Grady kentinde geniş bir kasırga dalgasının etkili olacağını duyururken doğu kesimlerinde ise fırtınanın bir süre daha ufak çaplı devam edeceğine dikkat çekti.
6 EYALETTE FIRTINA ALARMI nbsp;
Meteoroloji uzmanları, fırtına ve şiddetli yağmur dalgasının önümüzdeki haftaya kadar Kansas, Missouri, Louisiana, Arkansas, Illinois ve Iowa'da da etkili olacağını belirtti. Söz konusu eyaletlerde sel felaketine karşı şimdiden önlemler alındı.
KAYNAK: SABAH


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...