ABD'deki başkanlık seçimlerinde bir aday daha yarıştan çekildi

/ Kaynak: AA
ABD'deki başkanlık seçimlerinde bir aday daha yarıştan çekildi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den aday adayı olan Lincoln Chafee yarıştan çekildiğini açıkladı.

Chafee, konuyla ilgili basına gönderdiği açıklamada, "Uzunca düşündükten sonra başkanlık konusundaki kampanyamı sonlandırmaya karar verdim" ifadesini kullandı.
Eski senatör ve Rhode Island Valisi olan Lincoln Chafee'ye halk tarafından verilen destek kamuoyu yoklamalarında oldukça düşük görünüyordu. Chafee'ye verilen destek son anketlerde yüzde 1'in altındaydı.
Eski bir Cumhuriyetçi olan ve 2002'de Irak'a asker gönderilmesine de karşı çıkmasıyla tanınan Chafee, ayrıca ABD başkanlık seçimlerinde önemli bir gösterge olan bağışlar konusunda da çok geride kalmıştı. Chafee, Federal Seçim Komisyonu'na gönderdiği son raporda, yılın üçüncü çeyreğinde sadece 15 bin dolar bağış toplayabildiğini açıklamış, buna karşılık 60 bin dolar harcadığını bildirmişti.
Başkanlık yarışını hafta başında bırakan bir başka isim de Demokratların diğer adaylarından eski Virginia Senatörü Jim Webb olmuş, şimdiki ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da yarışa girmeyeceğini açıklamıştı.
Demokrat Parti'den adaylığı devam eden isimler ise eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Senatör Bernie Sanders, Harvard Üniversitesinden profesör Lawrence Lessig ve eski Maryland Valisi Martin O'Malley.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...