ABD’de skandal: Polisin öldürdüğü siyahi kızın kemikleri üniversitede derste kullanıldı

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
ABD’de skandal: Polisin öldürdüğü siyahi kızın kemikleri üniversitede derste kullanıldı

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

ABD’nin prestijli Princeton Üniversitesi’ne misafir öğretim üyesi olarak gelen Profesör Janet Monge, öğrencilere adli antropoloji dersi verdi. Derste kullanılan kemiklerin, 1985 senesinde polis helikopteri tarafından bombalanan evde ölen siyahi genç kıza ait olduğunun ortaya çıkması büyük tepkilere yol açtı.

Philadelphia’daki saldırıda, siyahi aktivistlerin kurduğu MOVE adlı örgütün üyelerinin bulunduğu ev hedef alınmış, Tree Africa olarak adlandırılan 14 yaşındaki kızla birlikte 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetmişti. Kemiklerin derste kullanılmasına tepki gösteren MOVE hareketinden Michael Africa Jr, “Kimse kemikleri kameraya göstererek ders anlatamaz. Biz, ölülerimize bu şekilde davranmayız. Söyleyecek söz bulamıyorum. Annesi halen kızının ölümünü unutamadı” dedi. Kemikler, Pensilvanya Üniversitesi ile Princeton Üniversitesi arasında dolaştırılıyor. MOVE hareketi üyeleri hep Africa soyadını kullanıyor. Tepkilere konu olan ders videosunun 2019’da çekildiği ama yeni yankı bulduğu ifade ediliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...