ABD'de siyahların öfkesi büyüyor

ABD'de siyahların öfkesi büyüyor

DÜNYA Haberleri

ABD'nin St. Louis kentinde iki gün önce bir polis memurunun görevde olmadığı esnada siyahi bir genci vurarak öldürmesi yoğun protestolara yol açtı.

Kalabalık bir grup 18 yaşındaki Vonderitt Myers'in vurulması sebebiyle St. Louis'in Clayton bölgesinde toplanırken protestoların pazartesi gününe kadar büyüyerek devam etmesi bekleniyor. Myers, siyahi genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde vuruldu. St. Louis polisi, siyahi gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine 3 el ateş ettiğini ileri sürdü, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savunuyor. Brown'un, elleri havadayken, polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ve çatışmalar sebebiyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...