ABD'de silahlara veda

ABD'de silahlara veda

DÜNYA Haberleri

ARALIK ayındaki okul baskınında 26 kişinin bir genç tarafından katledilmesi, ABD'de bireysel silahlanmayı durdurmak için kıvılcım oldu. Dün yüzlerce Amerikalı silahlarını polise teslim etti.

Amerika'da geçtiğimiz sene yapılan silahlı saldırılarda 100'den fazla kişinin öldürülmesinin ardından başlatılan silahsızlanma kampanyası, Seattle'da büyük ilgi gördü. Silahlarını teslim edenlere 100 ila 200 dolar arasında ödeme yapılmasının ardından binlerce kişi evlerindeki silahları mühimmatıyla birlikte polise teslim etti. Mason Vranish adlı bir kişi ise evinden RPG roketatarını getirdi. Olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen polis, bir süre RPG'yi inceledi. Vranish, RPG'yi bir kişiden 100 dolara satın aldığını belirterek, "Evimde güzel bir dekorasyon olarak duruyordu. Silahsızlanma kampanyasına katılmak istediğim için getirmeye karar verdim" dedi. Polis, Vranish'e 200 dolar verdi. Kampanya çerçevesinde teslim edilen silahlar için 800 bin dolar ödendi. Öte yandan, Washington'da yüzlerce kişi bireysel silahlanmanın yasaklanması için protesto yürüyüşü yaptı. Geçtiğimiz Aralık ayındaki okul saldırısında çocuklarını kaybeden ailelerin de dahil olduğu protestocular Başkan Barack Obama'dan konu hakkında bir an önce adım atmasını istedi.ABD'de silahlara vedaHEM BIRAKMA, HEM EYLEM Silahlarını teslim edenlere 100 ila 200 dolar arasında ödeme yapılmasının ardından binlerce kişi evlerindeki tüfekleri mermileriyle birlikte polise teslim etti. Seattle'da silahların bırakıldığı anda protestocular da gösteri düzenledi.ABD'de silahlara vedaROKETATAR GETİREN BİLE OLDU! Silah teslim etme kampanyası sırasında, Mason Vranish adlı bir kişi evinden RPG roketatarını getirdi. Şaşkınlığını gizleyemeyen polis, bir süre RPG'yi incelerken, onu 100 dolara satın aldığını belirten Vranish'e 200 dolar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...