ABD'de polis skandalı: Yanlış adrese gittiler, masum adamı öldürdüler

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

'Aile içi şiddet' ihbarı alan ABD polisinin yanlış adrese gitmesi, masum bir insanın canına mal oldu. Skandal sonrası ev sahibini vurarak öldüren 3 polis ise ücretli idari izne ayrıldı.

Sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelen ABD polisi, bu kez akılalmaz bir olayla gündemde. 5 Nisan'da New Mexico eylaetinde yer alan Farmington’da 'aile içi şiddet' ihbarı alan polisler, bir adrese gitti. Polisler, gittikleri yanlış adreste kapıya silahla çıkan ev sahibi 52 yaşındaki Robert Dotson’ı vurarak öldürdü.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Farmington Polis Departmanı polislere ait vücut kameraları görüntülerini yayınladı. Yayınlanan görüntülerde polislerin Dotson ailesinin evinini kapısını çaldığı ve adreste olduklarını anons etmelerinin ardından yanlış adrese geldiklerini fark ettikleri duyuldu.

DEFALARCA KEZ ATEŞ ETTİLER

Görüntülerde, Dotson’ın elinde silahla kapıyı açtığı ve polislerin “Eller yukarı” diye bağırarak Dotson’a defalarca kez ateş ederek öldürdüğü görüldü. Dotson’ın vurulmasının ardından ise eşi de yerdeki silahı alarak polislere çatışmaya girdi. Yetkililer, polise ateş ettiğini fark etmeyen Dotson'ın eşinin herhangi bir suçla itham edilmediğini açıkladı.

ABD'de polis skandalı: Yanlış adrese gittiler, masum adamı öldürdüler
Polislerle çatışmaya giren talihsiz adamın eşi, onların kim olduğunu farkedince yetkililerle birlik olmuş (Fotoğraf: Facebook)

POLİSLER ÜCRETLİ İZNE AYRILDI

Farmington Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, devam eden soruşturma nedeniyle polislerin kimliklerinin açıklanmadığı ifade edilerek, memurların yerel saatle 23.30 sıralarında aile içi şiddet ihbarının yapıldığı 5308 Valley View Ave adresi yerine 5305 Valley View Ave adresindeki eve gittikleri belirtildi.

Soruşturma kapsamında polislerin neden yanlış adrese gittiklerinin de araştırıldığı aktarılan açıklamada, olay sırasında 3 polisin de silahlarını ateşlediği belirtildi. Olaya karışan 2 polisin yaklaşık 5, diğer polisin ise yaklaşık 3 yıldır görevde olduğu aktarılan açıklamada, 3 polisinde soruşturma süresince ücretli idari izne ayrıldığı ifade edildi. (İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...