ABD'de kar nedeniyle dağ evinde 2 ay mahsur kalan çift operasyonla kurtarıldılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
ABD'de kar nedeniyle dağ evinde 2 ay mahsur kalan çift operasyonla kurtarıldılar

DÜNYA Haberleri  / İHA

​ABD’nin California eyaletinde yoğun kar yağışı nedeniyle gittikleri dağ evinde mahsur kalan bir çift 2 ay sonra operasyonla kurtarıldı.

Türkiye’de olduğu gibi kış mevsimi dünyanın birçok noktasında etkisini sert bir şekilde etkiliyor ve yaşam koşullarını olumsuz etkiliyor. Bu kez haber Türkiye'nin Doğu bölgesinden değil dünyanın öbür ucu ABD'nin California eyaletinden.

ABD’de bir çift California eyaletinin kuzeyindeki bir dağ evine giderek burada kar tatili yapmak istediler. Ancak etkisini uzun süre sürdüren yoğun kar yağışı hem yolları kapattı hem de çifti dağ evinde mahsur bıraktı.

ABD'de kar nedeniyle dağ evinde 2 ay mahsur kalan çift operasyonla kurtarıldılarYetkililer, söz konusu dağ evininin konumunu ve kurtarılan çiftin kimliklerini ise kamuoyu ile paylaşmadı.

2 AY MAHSUR KALDILAR

6 Aralık’tan bu yana gittikleri dağ evinde mahsur kalan çift, California Otoyol Devriyesi ekiplerinin düzenlediği hava operasyonu ile yaklaşık 2 ay sonra kurtarıldı. 

HELİKOPTERLİ OPERASYONLA KURTARILDILAR

Yetkililer, mahsur kalan çiftin malzemelerinin tükenmeye başlaması üzerine Sierra County Şerif Ofisi’nden yardım istediğini belirterek, California Otoyol Devriyesi’ne bağlı Valley Division Hava Operasyonları biriminin helikopterle çifti ve köpeklerini mahsur kaldıkları dağ evinden kurtardığını açıkladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...