ABD’de kamuoyu araştırması endişelendirdi: Yarısı birkaç sene içinde yeni bir iç savaş bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
ABD’de kamuoyu araştırması endişelendirdi: Yarısı birkaç sene içinde yeni bir iç savaş bekliyor

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

ABD’de 8.620 yetişkin üzerinde yapılan araştırma, toplumsal barış ve memleketin huzuruna dair derin endişelere yol açtı.

ABD’de California Üniversitesi tarafından ülke çapında Araştırmada “yabancılaşma”, “güvensizlik” ve şiddet eğilimi tahmin edilenin çok üstünde çıktı. Katılımcıların yüzde 67’si demokrasiye ciddi bir tehdit olduğu, yüzde 50,1 de önümüzdeki birkaç sene içinde ülkede yeni bir iç savaş çıkacağı görüşünde.

Araştırmaya göre yüzde 40'tan fazla kişi “güçlü bir lidere” sahip olmayı demokrasiden daha önemli buluyor. Ankete katılanların yaklaşık beşte biri (yüzde 18,5), önümüzdeki yıllarda 6 Ocak’taki Kongre isyanı benzeri bir olaya “silahıyla katılacağını söyledi. Daha da endişe verici olan, yüzde 4’lük kesimin gerekirse “silahla birini vuracağını” açıklaması.

Araştırmaya liderlik eden halk sağlığı uzmanlarından Garen Wintemute, bulgularının “oldukça acımasız” olduğunu ve “en kötü beklentileri bile aştığını ifade etti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...