ABD'de Filistinli çocuğu katleden cani mahkemeye çıktı! Annenin son sözleri yürek burktu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'de Filistinli çocuğu katleden cani mahkemeye çıktı! Annenin son sözleri yürek burktu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD’nin Chicago kentinde, Müslüman oldukları gerekçesiyle 6 yaşındaki Filistinli bir çocuğu feci şekilde öldüren, annesini de ağır yaralayan cani hakim karşısına çıktı. Anne Hanaan Shahin'in son sözleri yürek burktu.

ABD'de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu öldüren ve annesini de ağır yaralayan 71 Yaşındaki Joseph Czuba, 1. derece cinayet, 1. derece cinayete teşebbüs, ölümcül silahla ağırlaştırılmış darbe ve nefret saldırısı suçlarından hakim karşısına çıktı.

Kamu tehlikesi bulunduğu için kefaletsiz şekilde gözaltı halinin devamına karar verilen Czuba, 30 Ekim’de tekrar hakim karşısına çıkarılacak.

ANNENİN SON SÖZLERİ YÜREK BURKTU

Yetkililer, 32 yaşındaki anne Hanaan Shahin ile 6 yaşındaki oğlu Wadea Al-Fayoume’nin 2 yıldır, Czuba’nın 2 katlı evinin 1. katındaki 2 odalı evde yaşadıklarını belirtti.

Mahkeme kayıtlarına göre, savcılar, Czuba’nın İsrail-Filistin olayları nedeniyle kendisini tehlikede hissettiğini, elektriklerin bir saldırı sonucu kesileceğini ve “Anne Shahin’in Filistinli arkadaşlarını çağırarak kendisine zarar vereceğine inandığını” öne sürdü.

"SİZ MÜSLÜMANLAR ÖLMELİSİNİZ"

Czuba’nın olay günü kiracısı Shahin’in kapısını çaldığı, İsrail-Filistin olayları nedeniyle ikilinin tartışmaya başladığı, Shahin’in bu sırada Czuba'ya “barış için dua edelim” dediği kaydedilen mahkeme kayıtlarında, buna öfkelenen Czuba'nın, yanında getirdiği yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki askeri tip bir bıçakla Shahin’e "Siz Müslümanlar ölmelisiniz" şeklinde bağırarak saldırmaya başladığı, Shahin’in 12’den fazla darbe almasına rağmen Czuba’dan kurtularak kendisini evin tuvaletine kilitlediği, buradan da polisi aradığı aktarıldı.

Mahkeme kayıtlarında, Czuba’nın bu esnada evin diğer odasından çıkan 6 yaşındaki Wadea Al-Fayoume saldırarak 26 yerinden bıçakladığı, daha sonra çocuğun ve annesinin olay yerine gelen polis tarafından hastaneye kaldırıldığı ancak Al-Fayoume’nin kurtarılamadığı belirtildi.

ANNENİN DURUMU KRİTİK

Anne Shahin’in hayatı tehlikesi devam ederken, Al-Fayoume’nin cenazesi dün öğle namazına mütekaip kılınan namaz sonrası toprağa verildi.

ABD medyasında, ABD doğumlu olan Al-Fayoume'nin geçen ay 6 yaşına girdiği doğum gününü kutladığı, annesinin ise 12 yıl önce Batı Şeria'nın bir köyünden ABD'ye göç ettiği bilgileri paylaşılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...