ABD’de enerji kıtlığı: Elektrikli arabaların şarj edilmesine kısıtlama getirildi

Düzenleyen:
ABD’de enerji kıtlığı: Elektrikli arabaların şarj edilmesine kısıtlama getirildi

DÜNYA Haberleri

Havaların aşırı sıcaklığı üzerine elektrik tüketimi tehlikeli bir seviyeye çıkınca California’da elektrikli arabaların şarj edilmesine kısıtlama getirildi

 

Dünyada pek çok ülke aşırı sıcaklar ile mücadele ediyor. ABD'de havaların aşırı sıcak seyretmesi üzerine elektrik tüketimi tehlikeli seviyelere çıkınca California elektrik şebekesi operatörü ISO, eyalet sakinlerinden elektrikli araçlarını 16:00 ve 21:00 saatleri arasında şarj etmemelerini istedi.

ABD’de enerji kıtlığı: Elektrikli arabaların şarj edilmesine kısıtlama getirildiABD'de kavurucu sıcakların etkisiyle artan elektrik tüketimine önlem almak için tasarruf önlemleri alınıyor. 

Buna, bu saatlerde elektrik tüketiminin çok fazla olması gerekçe gösterildi. ISO, ayrıca evlerde termostatların 26 santigrat derecenin üzerinde tutulması, büyük aletleri kullanmaktan kaçınılması ve gereksiz tüm ışıkların kapatılması tavsiyesinde bulundu.

Açıklamada, “Bu sürede elektrik kullanımının azaltılması sistem üzerindeki yükü hafifletecek ve elektrik kesintileri de dahil olmak üzere daha sert tedbirler alınmasını önleyecektir" denildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...