ABD'de Deli Karınca terörü engel dinlemiyor

/ Kaynak: OZEL
ABD'de Deli Karınca terörü engel dinlemiyor

DÜNYA Haberleri  / OZEL

Elektrik ve telefon hatlarını kemiriyorylar, her yıl binlerce km uzunluğunda veri hatlarını tahrip ediyorlar. Brezilya, Arjantin ve ABD deli karınca terörüne çare arıyor

Biyolojik çeşetliliğin hızla arttığı Arjantin, Brezilya ve ABD'nin güney eyelatlerinde elektrik hatlarını kemiren karıncaların verdiği zararlar büyüyor. ABD'nin güney eyaletlerinde yayılan yeni ve tehlikeli bir karınca türüne çare bulunamıyor. Arjantin ve Brezilya'dan çıktığı tahmin edilen deli karıncalar ABD'de ilk kez 2002 senesinde Houston şehrinde tespit edilmişti.
11 YILDIR KEMİRİYORLAR: O zamandan bu yana Teksas, Florida, Missipi ve Lousiana eyaletelerine yayılan deli karıncalar, elektrik hatlarını kemirerek milyonlarca dolarlık zarar neden oldu. Bitkiler kadar diğer böceklere de saldıran ve onları da yok eden deli karıncalar, diğer canlılara, bütün ekosistemi bozacak derecede zarar veriyor. "Deli karınca" adı, bir bölgeden diğerine göç ederken son derece düzensiz bir rota izledikleri için verilmiş bulunuyor. Böcek ilaçlarına karşı direnç gösteren deli karıncalarla mücadele için şu anda bilinen bir yöntem bulunmuyor.

DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...