ABD’de Başkanlık yarışı kızışıyor! Florida Valisi DeSantis adaylığını ilan edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD’de Başkanlık yarışı kızışıyor! Florida Valisi DeSantis adaylığını ilan edecek

DÜNYA Haberleri

Florida Valisi Cumhuriyetçi Ron DeSantis'in ABD’de gelecek yıl yapılması planlanan Başkanlık seçimi için adaylığını önümüzdeki hafta ilan etmesi bekleniyor. Eski Başkan Donald Trump kendisini birçok kere başkanlık için aday olmaması konusunda uyardı. Cumhuriyetçi Parti’nin süreç sonunda nasıl bir karar alacağı şimdiden merak konusu oldu.

ABD önümüzdeki yıl yeni Başkanını belirlemek için sandık başına gidecek.

Başkan Joe Biden yeniden aday olacağını geçtiğimiz ay ilan etti.

Eski Başkan Donald Trump da her fırsatta aday olacağını dile getiriyor.

ABD’de Başkanlık yarışı kızışıyor! Florida Valisi DeSantis adaylığını ilan edecek

FLORIDA VALİSİ ADAY OLMAYA HAZIRLANIYOR

Reuters, Florida Valisi Ron DeSantis'in önümüzdeki hafta Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını duyuracağını aktardı.

Yapılan habere göre DeSantis, 25 Mayıs'ta başkanlık seçimlerine adaylık için gerekli belgeleri Federal Seçim Komisyonuna sunmaya hazırlanıyor.

Düzensiz göçmenler konusunda sert politikalar benimseyen, Çinlilerin Florida'da tarım arazisi satın almasına kısıtlamalar getiren ve cinsiyet değişimini kısıtlayan DeSantis Cumhuriyetçi Parti tabanında bir popülerliğe sahip.

ABD’de Başkanlık yarışı kızışıyor! Florida Valisi DeSantis adaylığını ilan edecek

TRUMP, DESANTIS'I SERT UYARDI

Trump, Cumhuriyetçiler arasında en büyük rakiplerinden bir tanesi olan DeSantis’i aday olmaması konusunda daha önce uyardı.

Kendisine ait Truth Social adlı sosyal medya platformunda Trump, “DeSantis, en hafif tabirle, benim karşımda anketlerde pek iyi durumda olmayan genç bir adam. Eğer yalnızca Cumhuriyetçi Parti'ye zarar verecek ve bir şekilde partiyi bölecek olan Başkan adayı olma kararını alırsa, el üstünde tutulan ve değerli MAGA oylarını kaybedeceğine ve bir daha asla başarılı bir aday olamayacağına inanıyorum” yorumunda bulundu.

CUMHURİYETÇİLERİN FAVORİSİ TRUMP

Morning Consult tarafından 11-12 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyetçi parti ön seçmenleri arasında yapılan ankette "katılımcıların %61'i Trump derken en yakın rakibi olarak görülen DeSantis 43 puan geriden gelerek %18'de" kaldı.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...