Akıl almaz cinayet: Küçük çocuğu sırf Müslüman diye 26 yerinden bıçakladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Akıl almaz cinayet: Küçük çocuğu sırf Müslüman diye 26 yerinden bıçakladı

DÜNYA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Amerikalı adam, sırf Müslüman olduğu gerekçesiyle bir anne ve oğluna saldırdı. Nefret saldırısında küçük çocuk hayatını kaybederken anne yaralandı. Konuyla alakalı Biden bir açıklama yaparken, annenin Filistinli kökenli olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Chicago eyaletinde bir kişi, 6 yaşındaki çocuğu öldürdü, annesini yaraladı. Will County Şerif Ofisinden 71 yaşındaki Joseph M. Czuba’nın, anne oğula saldırma sebebinin "çocuğun ve annesinin Müslüman kimliği ve İsrail-Filistin çatışması" olduğu iddia edildi. Açıklamada cinayetle ilgili şunlar kaydedildi.

BBC'nin haberine göre; polis, ev sahibinin kendisine bıçakla saldırdığını söyleyen bir kadının aramasıyla harekete geçti. Ekipler olay yerine ulaştığında zanlı Czuba’yı evin önünde otururken buldu.

Akıl almaz cinayet: Küçük çocuğu sırf Müslüman diye 26 yerinden bıçakladı

26 YERİNDEN BIÇAKLADI

Daha sonra eve giren polis memurları 32 yaşında kadını ve 6 yaşındaki çocuğunu ağır bıçak yaraları almış halde buldu.

26 defa bıçaklanan çocuğun durumu kritikti. Yerel bir hastaneye nakledildikten sonra yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan annesinin durumunun ise ağır...

CİNAYET SEBEBİ AÇIKLANDI

Yetkililer, "saldırıyla ilgili beyanda bulunmayan Czuba’nın İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle çocuğu Müslüman olması nedeniyle öldürdüğünün tespit edildiğini" açıkladı.

Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darp ile suçlanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, 6 yaşındaki Müslüman çocuğun öldürülmesi ve annesinin yaralanması haberi karşısında şok olduğunu bildirdi.

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

Biden, ABD'nin Illinois kentinde bir çocuğun Müslüman kimliği nedeniyle öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çocuğun ailesinin Amerika'ya herkesin aradığı yaşam alanı, öğrenmek ve barış içinde ibadet etmek için geldiğini kaydeden Biden, "Bu tür korkunç nefretin Amerika'da yeri yok. Temel değerlerimize karşı çıkıyor." dedi.

Biden, Amerikalıların bir araya gelerek İslamofobi ve her türlü nefrete karşı çıkması gerektiğini de vurguladı.

Müslüman çocuğun öldürülmesi karşısında kendisi ve eşinin şoke olduğunu belirten Biden, "Nefret karşısında sessiz kalmayacağım." ifadesini kullandı. Beyaz Saray'dan herkesin 6 yaşında öldürülen çocuğun ailesine taziyelerini ilettiği, yaralanan annesine acil şifalar dilediğini aktaran Biden, tüm Filistin, Arap ve Müslüman Amerikan toplumuna taziyelerini iletti.

Öte yandan 7 Ekim'de (2023) başlayan saldırılar sonrası Gazze'de can kaybı 2 bin 670’i geçti, 10 bin yaralı var.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...