ABD'de 3 eyalette ulusal muhafızlar devrede

ABD'de 3 eyalette ulusal muhafızlar devrede

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınının en yoğun görüldüğü New York, Washington ve Kaliforniya eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında harekete geçen ulusal muhafız güçlerini koronavirüs ile mücadeleye yardımcı olmak için görevlendirdiklerini duyurdu.

Trump, ulusal muhafız güçlerinin virüs salgınıyla mücadele için eyaletlerde oluşturulacak yeni hastanelerin kurulmasına yardımcı olacaklarını söyledi. Millî muhafız güçleri, ABD'de büyük çaplı toplumsal olaylar ve tabii afet dönemlerinde müdahale etmek ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak için görevlendiriliyor. Söz konusu kurumda görev yapanların birçoğu belediye çalışanı, itfaiye eri, doktor ve polis gibi kurumlarda görev yapan sivil ve devletin değişik kurumlarında çalışanlardan oluşuyor.

GİZLİ SERVİS'E DE SIÇRADI
Öte yandan ABD'de Başkan Donald Trump ve ailesinin güvenliğinden sorumlu Gizli Servis'in bir çalışanında yeni tip koronavirüs tespit edildi. Gizli Servis'ten yayımlanan açıklamada çalışanın karantina altına alındığı belirtildi. Söz konusu çalışanın, yaklaşık üç haftadır Gizli Servis'in korumakla sorumlu olduğu herhangi biri ya da diğer çalışanlarla teması olmadığı tespit edildi. Gizli Servis, Trump ve ailesinin yanı sıra üst düzey Amerikalı yetkililere koruma sağlıyor. Öte yandan New York Polis Departmanında görev yapan 98 kişide de virüs çıktı. Söz konusu kişilerden 70'i üniformalı polis, 28'i ise sivil çalışan.

Hasan Çelik WASHINGTON İHA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...