ABD yeni bir süpersonik casus uçak geliştiriyor

ABD yeni bir süpersonik casus uçak geliştiriyor

DÜNYA Haberleri

Amerikan havacılık ve uzay şirketi Lockheed Martin, ünlü süpersonik casus uçağı SR-71'in halefi olacak olan yeni bir modelin tasarımına başladı.

SR-72 adı verilen ve pilotsuz olarak uçacak olan yeni casus uçağın kombine bir motor sistemine sahip olacağı ve bu sistemin alçak irtifalar için ayrı; atmosferin en üst katmanlarındaki yüksek uçuşlar için ise ayrı bir jet motorunu kullanmak suretiyle uçağı saatte 5800 km hıza çıkarabileceği ifade edildi. Kendinden önceki model olan efsanevi SR-71 gibi yüksek irtifalarda uçarak yerdeki hedeflerin görüntülerini kaydedecek olan SR-72, gerektiğinde taşıyacağı saldırı mühimmatıyla da bu hedeflerin imha edilmesinde kullanılabilecek. Lockheed Martin Şirketi'nden yapılan açıklamada, yeni uçağın 2030 yılından itibaren ordu nezdinde hizmete gireceği bildirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...