ABD ve Rusya’dan ortak Suriye açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD ve Rusya’dan ortak Suriye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD ve Rusya, Suriye’de 27 Şubat’ta başlayan çatışmaların durdurulması anlaşmasına olan bağlılıkları ile anlaşmanın ülke çapında uygulanabilmesi için çabalarını yoğunlaştıracaklarını teyit etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları olarak ABD ve Rusya tarafından yapılan ortak açıklamayı duyurdu.

Açıklamada, ortak çabalar sonucu Doğu Guta ve Lazkiye’de şiddet olaylarının azaldığı belirtilerek, buna karşın özellikle son dönemde bazı bölgelerde kuşatma altındaki yerlere insani yardımların ulaştırılmasında sorunların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, “Sonuç olarak, Suriye’de çatışmaların durdurulmasına ve bunun ülke çapında uygulanması için çabaları yoğunlaştıracağımıza olan bağlılığımızı teyit etmeye karar verdik. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı uyarınca ihtiyaç duyan herkese insani yardımların gönderilmesi için çabaları artırmak niyetindeyiz.” denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...