ABD ve İsrail'den savaş provası

ABD ve İsrail'den savaş provası

DÜNYA Haberleri

ABD ve İsrail'in dün Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği ortak füze tatbikatı, Suriye'ye yönelik olası operasyonun provası olarak değerlendirildi

Bütün dünya Suriye'ye bir askeri operasyonun düzenlenip düzenlenmeyeceğini konuşurken, Rusya'dan dün gelen bir haber büyük heyecan yaşattı. Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, Doğu Akdeniz'de iki balistik füzenin fırlatıldığını, ancak füzelerin denize düştüğünü duyurdu. Haberini Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandıran ajans, Savunma Bakanı Sergei Şoygu'nun, Devlet Başkanı Vladimir Putin'i konuyla ilgili bilgilendirdiğini de duyurdu. Füzelerin fırlatıldığının, Rusya'nın güneyindeki Armariv radar üssündeki erken uyarı sistemi tarafından tespit edildiği belirtildi. Üsteki iki radar sisteminin, Ortadoğu'nun tamamını izleme kapasitesine sahip olduğu açıklandı. Rusya'nın açıklamasının ardından Suriye, kendi topraklarına herhangi bir füzenin düşmediğini kaydederken, İsrail de füze atışına dair herhangi bir bilginin bulunmadığını belirtti. ABD ise, Akdeniz'de bulunan savaş gemilerinden füze atılmadığını teyit etti. Ancak kısa bir süre sonra, İsrail Savunma Bakanlığı, ABD ile ortak füze denemesi yaptıklarını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "İsrail Füze Savunma Organizasyonu ile ABD Savunma Ajansı, Sparrow füzelerinin denemesini başarıyla tamamlamıştır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...